PINNEKJØTT OG

SPEKEMAT FRA SØLVANE GARD



BESTILL JULEMAT 2024

Kjøttet sendes når det er ferdig tørka i nov/des.


Vi sender spekemat med vanlig post.

Fraktkostnader er vanligvis 150-300kr avhengig av vekt.


Kjøttet kan også hentes i vår gardsbutikk i Kandal.

Vi er også på Bondens Marked og på REKO-Ringene på utvalgte datoer.


Ikke bestill her hvis du skal hente på REKO-ringene Stryn, Eid, Gloppen, Førde, Florø.


Info om de ulike pinnekjøtt-typene:


  • Pinnekjøtt av lam: vårt mest solgte pinnekjøtt. Fine, store stykker med vanlig mengde fett. Mildere enn pinnekjøtt av sau, men samme smak.


  • Pinnekjøtt av lam, ekte eldhusrøkt: Nydelige, store stykker med mye kjøtt og bra med fett. Røkt i ekte eldhus. 


  • Pinnekjøtt av sau: Store stykker med mye kjøtt og fett. Pinnekjøttelskerens favoritt! Samme smak som på lam, men mere smak.


  • Pinnekjøtt av kje: delikate små ribber, mildt og mørt. - Unikt fett som smelter på tungen


  • Pinnekjøtt av geit, store stykker, mere kjøtt og fett enn på kje. Unikt fett som smelter på tungen. Samme smak som på kje, bare mere smak.


  • Pinnekjøtt premium av geit/kje: Vårt mest eksklusive pinnekjøtt av utvalgte geiter som ikke har hatt kje og kastrerte hanndyr/kje. Mye kjøtt og mye fett! 






 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sau og lam

I Kandal leverer 3 bønder kjøtt fra sau og lam til Sølvane Gard

I Kandal har vi ulike saueraser: villsau, spælsau, økologisk og vanlig norsk kvit sau. Vi har hovedsesong på lam om høsten og litt før påske. Voksen sau slaktes stort sett på senhøst. 

Geit og kje

I Kandal er det 3 geitebønder som leverer kjøtt til Sølvane Gard.

Rasen Norsk Melkegeit har vært i Kandal i generasjoner. Det drives primært med melkeproduksjon men de siste årene har vi satset mer og mer på kjøttproduskjon. Geit og kje slaktes stort sett på høsten.

Sølvane Gard er en merkevare for kjøtt fra utvalgte gårder i Gloppen.


I konsepet "Kje fra Sogn og Fjordane" selges kje fra ulike gårder i hele Sogn og Fjordane

Skinn og pels

På Sølvane Gard har vi et av fylkets største utsalg av skinn og pels

Ønsker du et stort saueskinn på soverommet, eller et nydelig geiteskinn til skjenken i stuen? Eller kanskje du skal gi bort en bryllupsgave eller noe til dåpsbarnet? På Sølvane Gard har vi skinn i alle størrelser og fasonger. Vi har skinn av geit og sau, men samarbeider med leverandører av alle andre typer skinn, som feks storfe, hest, bjørn, bever etc. Kom og se vårt store utvalg!

GODE RÅVARER FRA GLOPPEN

 

Sølvane Gard ligger i Gloppen kommune. Her er det mange småskalaprodusenter som samarbeider om å synliggjøre sine produkter. I gloppen finner du alle typer lokalmat, som feks geitekjøtt og sauekjøtt, hjort, storfe, grønnsaker, frukt, fisk og krydder.

 


Matmerket betegner produkter fra bønder og produsenter der råvarer er dyrket eller avlet i Gloppen.


 

Se etter matmerket

"Gode råvarer fra Gloppen" neste gang du handler.

 

  • Restaurant Maaemo ***
  • Restaurant Kontrast *
  • Bare Restaurant*
  • Bacchus spiseri
  • Restaurant Sentralen
  • Vintage Kitchen
  • Villa Åmot
  • Fjæra Mat
  • Mitt Lille Kjøkken

RETTFERDIG BETALING TIL BONDEN

 

På Sølvane Gard er vi stolte av betale en mer rettferdig pris tilbake til bonden for råvarene hun leverer. I forhold til tradisjonelle salgskanaler får bøndene som leverer kjøtt til oss mye bedre pris på råvarene sine.

 

Vi samarbeider med flere bønder som levere kjøtt til oss, i tillegg til at vi selger vårt eget kjøtt.

 Bøndene som levere kjøtt til Sølvane Gard slakter dyrene sine på Nortura, bondens eget slakteri.

Vi er helt avhengig av det gode samarbeidet med

Nortura. 

 

Husk å se etter

"Rettferdig Betaling"-merket neste gang du handler så vet du at bonden får en mer rettferdig pris!

Sølvane Gard har levert kjøtt til bl.a:

 

  • Bien Bar
  • Lysverket i Bergen
  • BA 53 
  • Restaurant Rest
  • Øko Hjertet
  • Arakataka
  • Cafe Tekehtopa 
  • Stokkøya Sjøsenter
  • Signalen Sjøbad

LOKALMAT FRA SOGN OG FJORDANE


Sogn og Fjordane er et stort jordbruksfylke med mange ulike lokalmatprodusenter.



Matmerket " Lokalmat frå Sogn og Fjordane" betegner bærekraftige småskalaprodusenter som produserer produkter fra egen gård eller samarbeider med andre bønder.




Se etter

" Lokalmat fra Sogn og Fjordane " neste gang du handler så vet du at det er småskalaprodusenter som bryr seg om bonden og råvarene.

 

  • Askvoll Sjømat 
  • Matkollektivet Bergen 
  • Annis Pølsemakeri
  • Treats AS
  • Farmen TV 2
  • Dagbladet, matsidene
  • Karlsborg Spiseforetning
  • Hotel Union Øye
  • Fjord Gardsmat